5 filmtips voor het weekend (04/11-06/11)

Copy 0

Creed (vrijdag, PRIME Star, 21u)

Deze spin-off van de Rocky-filmreeks laat geen enkele fan van boksfilms onberoerd. Het is een hommage aan het iconische filmpersonage Rocky met één van de beste vertolkingen ooit van Sylvester Stallone. Hij speelt deze keer de mentor van de uitmuntende Michael B. Jordan, een imposante kleerkast die van het scherm spat als een woeste stier. Ga dat zien! Wat een film!

Burn After Eeading (vrijdag, Q2, 22u45)

Het is steeds spannend afwachten wat de volgende film wordt die vanonder de gezamenlijke hersenpan van Joel en Ethan Coen komt. In 2008 was dat het hilarische kleinood Burn After Reading met Brad Pitt als een geflipte fitnesscoach, George Clooney als een simpele overheidsmedewerker, Tilda Swinton als de vrouw van George en John Malkovich als paranoïde malloot. Het verhaal maakt eigenlijk niet zoveel uit, het zijn de personages en de acteurs die deze film volledig maken.

Blues Brothers (zaterdag, vtm, 14u30)

Dit is misschien wel één van de meest swingende films uit de jaren tachtig. Het onvergetelijke duo John Belushi en Dan Aykroyd richt zijn pijlen op je lachspieren met een wilde filmrit boordevol geweldige muziek, bekende koppen en hilarische momenten. Om nog maar te zwijgen over dat explosieve einde!

The Untouchables (zaterdag, CAZ, 20u40)

Fantastische misdaadklassieker en één van de absolute meesterwerken van Brian De Palma. De film bulkt van de klasbakken – Kevin Costner! Sean Connery! Robert De Niro! Andy Garcia! – , bevat enkele fabelachtige zenuwslopende setups (de trappenscène, de baseball bat dinnerscène, enz.) en de soundtrack van Ennio Morricone is uitmuntend. En dan zwijgen we nog over de auto’s, de wapens, de locaties en de kostuums! Leuk detail: Sean Connery won voor zijn vertolking van agent Jim Malone trouwens zijn enige Oscar (voor Beste Bijrol).

Wadjda (zaterdag, NPO 2, 23u25)

De eerste film die volledig in Saudi-Arabië werd opgenomen en de eerste Saudi-Arabische prent die werd ingeblikt door een vrouw. Het meeslepende en onschuldige relaas volgt een jong meisje die aan een wedstrijd meedoet om geld te winnen voor een groene fiets. De film biedt je een menselijke blik op een land dat vaak eenzijdig wordt voorgesteld. De prent werd in 2012 ingezonden voor de Oscars.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.