5 filmtips voor het weekend (03/11 – 05/11)

Copy 0

The Lobster (vrijdag, canvas, 22u10)

Vreemde, absurde, dystopische komedie van de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps) met fenomenale vertolkingen van Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly, Ben Whishaw en Léa Seydoux. In The Lobster krijgen de gasten van een groot ouderwets hotel 45 dagen de tijd om de liefde te vinden. Anders worden ze omgetoverd tot dieren. Na zijn scheiding komt David terecht in het hotel. Zo ontdekken we een aantal van de basisregels die er gelden, maar de regisseur houdt nog een heleboel verrassingen achter de hand. De film won de Jury-prijs op het Filmfestival van Cannes, het scenario werd genomineerd voor een Oscar en Farrell voor een Golden Globe.

Big Trouble in Little China (vrijdag, CAZ, 20u40)

John Carpenter was in de jaren tachtig op twee manieren in topvorm: wanneer hij horror uit zijn lens mocht toveren of wanneer hij compleet van de pot gerukte dingen in elkaar mocht boksen. Big Trouble in Little China behoort in die laatste categorie. Kurt Russell vertolkt een oer-Amerikaanse truckchauffeur die betrokken raakt bij een eeuwenoud magisch gevecht in Chinatown. De actie is over the top, de dialogen hilarisch en de setting heerlijk kitscherig. Soms moet dat niet meer zijn.

Avengers: Age of Ultron (zaterdag, vtm, 20u30)

Avengers assemble! Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow, Captain America en Hawkeye hijsen zich opnieuw in hun superhelden-outfit om samen de wereld te redden in een tweede fantastisch Avengers-avontuur. Denk aan waanzinnige actiescènes, coole stunts, adembenemende speciale effecten en onvoorstelbare showdowns. Minder dan de eerste Avengers, maar een uitstekende keuze voor een rasechte popcornfilm op een luie zaterdagavond!

Focus (zaterdag, vier, 20u10)

Femme fatale Margot Robbie brengt het hoofd van gladjanus en player Will Smith op hol. Terwijl de carrière van Will Smith al een tijdje in het slop zit, gaat die van Margot Robbie crescendo. De ster van The Wolf of Wall Street weet ook in dit komisch misdaaddrama alle schijnwerpers naar zich toe te trekken. Hoe gewiekst meesteroplichter Smith ook uit de hoek komt, de beeldschone Robbie is de hoofdreden om deze fijne, leuke en lekker wegkijkende ‘heistfilm’ zeker niet te missen.

War for the Planet of the Apes (in de Telenet TV-theek/Films op aanvraag-shop van Proximus)

‘War is coming’. Een van de meest onwaarschijnlijke trilogieën van de laatste decennia bereikte dit jaar zijn ultieme hoogtepunt. Dawn of the Planet of the Apes nestelde zich in 2014 in het illustere rijtje van sequels die beter waren dan het origineel. In de finale van de Apes-trilogie worden alle registers opengegooid. In Dawn voorspelde Caesar al dat een oorlog op komst was. Nu breekt deze in al zijn hevigheid uit en met de meedogenloze Colonel (gespeeld door Woody Harrelson), krijgt Caesar een formidabele tegenstander. War is veruit de beste film uit de trilogie met machtige beelden, een doomsday-sfeertje, waanzinnige actie en knipoogjes naar Apocalypse Now. Misschien wel de beste popcornfilm van het jaar!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.