5 filmtips voor het weekend (02/11 – 04/11)

Copy 0

The Exorcist
(vrijdag, één, 23u30)

In 1973 werd de wereld geconfronteerd met een van de meest huiveringwekkende en angstaanjagende films ooit gemaakt. The Exorcist werd voor zomaar eventjes 10 Oscars – waaronder Beste Regie, Acteur, Actrice – en zeven Golden Globes genomineerd. Bovendien was het de eerste horrorfilm ooit die genomineerd werd voor Beste Film. Deze horrorklassieker ontketende een ware hysterie en werd een wereldwijd fenomeen. Laat er geen twijfel over bestaan, dit is de beste horrorfilm ooit gemaakt! Lees snel de volledige review.

Lost Highway
(vrijdag, NPO 3, 22u10)

Wij snappen er nog steeds niks van, maar voor ons blijft dit een van de betere films van regisseur David Lynch. De fantastische vertolkingen van Patricia Arquette en Bill Pullman, de bevreemdende cinematografie, de nachtmerrie-achtige soundtrack van Angelo Badalamenti en de soundscapes van Trent Reznor, de waanzinnig prachtige plaatjes en het machtige mysterieuze. Deze film blijft nog dagenlang, wat zeggen we, jaren, nazinderen.

The Hobbit: An Unexpected Journey
(zaterdag, vier, 19u50)

Magistraal avontuur met adembenemende landschappen, duizelingwekkende actiescènes en speciale effecten en een perfecte mix van spanning, humor en drama, gebaseerd op het legendarische meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien, geregisseerd door Peter Jackson (The Lord of the Rings trilogie). Bilbo, samen met de tovenaar Gandalf en 13 dwergen, beginnen aan een epische queeste om het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de vreselijke draak Smaug.

The French Connection
(zondag, CAZ, 20u40)

Twee meesterwerken van regisseur William Friedkin in één weekend? Prijs jezelf gelukkig, want na The Exorcist is ook deze The French Connection een absolute topper en een film die tot op vandaag nog regelmatig als inspiratiebron wordt gebruikt. Gene Hackman is weergaloos als een intense flik die schijt heeft aan regeltjes en tot het uiterste gaat om zijn doelwit te pakken te krijgen. Geen betere scène om dit aan te tonen dan de legendarische achtervolging tussen een auto en een metrostel. Nog steeds een van de beste achtervolgingsscène ooit! Friedkin vertelde achteraf dat zeer veel scènes zonder de nodige vergunningen werden opgenomen. Dit resulteert in een rauwe, documentaire-achtige film waar het realisme van af spat. Meesterlijk!

You Were Never Really Here
(zondag, Play More Cinema, 21u)

Waarschuwing: deze film is niet voor gevoelige kijkers. Joaquin Phoenix, een van de beste acteurs van zijn generatie, verdwijnt volledig in het getormenteerde, met littekens aangetaste lichaam van een ‘hitman’ met een hamer. Samen met hem dalen we af in een gruwelijke onderwereld van waaruit hij een weggelopen dochter van een politicus moet zien te redden uit de klauwen van criminelen en pedofielen. Het levert een beenharde kijkervaring op die dagenlang blijft nazinderen. Phoenix werd voor zijn vertolking uitgeroepen tot Beste Acteur op het Filmfestival van Cannes.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.