4 kleppers om naar uit te kijken in november

Copy 0

His Dark Materials

(vanaf 3 november op BBC One, vanaf 5 november in Play en Play More)

HBO’s opvolger voor Game of Thrones. Fantasyfans mogen hun boeken weer neerleggen en zich vergapen aan een nieuwe machtige tv-serie. Een van hun meest favoriete boekenreeksen – beter bekend als de Het Gouden Kompas-reeks – geschreven door Philip Pullman, werd door HBO omgetoverd tot een prestigieuze, avontuurlijke en spannende topserie. De cinematografie is prachtig, de budgetten zijn kolossaal, de cast speelt de pannen van het dak (o.a. James McAvoy en Lin-Manuel Miranda) en … een tweede seizoen staat al in de steigers.

Booksmart

(vanaf 13 november in à la carte in de Telenet TV-theek)

De film van het jaar? Dan moet u bij deze Booksmart zijn. De film wordt steevast in één adem genoemd met Superbad, maar deze tienerkomedie van Olivia Wilde – jawel, de actrice van TRON: Legacy en Vinyl maakt hier haar regiedebuut – overtreft die tienerkomedie op alle vlakken. Centraal staat het duo Kaitlyn Dever en Beanie Feldstein – de zus van Jonah Hill – die op het einde van hun middelbare school ontdekken dat ondanks al het harde studeren en zich onthouden van alle geneugten van de jeugd, hun vrome leventjes niets extra’s heeft opgeleverd. Ook de fuifbeesten van de klas zijn immers toegelaten aan de Ivy League universiteiten. Het duo besluit de laatste nacht voor hun afstudeerceremonie eens stevig de bloemetjes buiten te zetten en al hun achterstand in één ruk goed te maken. Een trip die je niet snel vergeet!

The Irishman

(vanaf 27 november in Netflix, vanaf 13 november in de bioscoop)

Hoewel regisseur Martin Scorsese de laatste tijd in een stormpje terechtkwam na zijn uitlatingen over de films van Marvel, maakte hij dit jaar wel de film waar iedereen al geruime tijd naar uitkijkt, The Irishman. Scorsese kreeg carte blanche van Netflix, mocht een monsterbudget opsouperen en castte drie absolute monumenten – Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci – in de hoofdrollen. Een opsomming van acteurs dat ons nu al doet watertanden. De trailer doet alvast het allerbeste vermoeden en de eerste reviews zijn lovend. Heeft Scorsese opnieuw een gangster-epic te pakken?

Frozen II

(vanaf 27 november in de bioscoop)

Weinig films hebben zo lang de wereld gedomineerd, toch van kinderen en hun ouders, als Disneys Frozen. Liefst zes jaar moesten de miljoenen fans wachten op een vervolg van de avonturen van Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven. Maar het lange wachten wordt nu eindelijk beloond. De trailer garandeert alvast een nieuw hartverscheurend, emotioneel en avontuurlijk spektakel met wonderlijke toestanden, nagelbijtende momenten, meezingnummers en verbluffende animatie. Frozen werd een megasucces voor Disney met een box office van bijna 1,3 miljard! Daarmee is het de best scorende animatiefilm aller tijden. Wij zijn er zeker van dat Frozen II dat record aan dingelen zal slaan.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.