4 filmtips voor het weekend (6/7 – 8/7)

Copy 0

Point Break
(vrijdag, vier, 22u40)

De remake laat je best aan je voorbijgaan. Bekijk liever het origineel nog eens, een pompende actieklassieker van regisseur Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) met fantastische over the top vertolkingen van Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey. Deze prent zit barstensvol iconische scènes, zoals de nagelbijtende bankoverval, de schitterende footchase en het strandgevecht met de Red Hot Chili Peppers. Yo, Johnny!

Her
(vrijdag, NPO 3, 22u15)

Dagelijks genieten van de sexy hese stem van Scarlett Johansson. In dit futuristische liefdesverhaal valt het personage van Joaquin Phoenix als een blok voor de innemende virtuele charmes en warme persoonlijkheid van zijn nieuwe computerbesturingssysteem. Het klinkt lachwekkend, maar cast en regisseur zijn erin geslaagd om het onmogelijke geloofwaardig, menselijk én ontroerend in beeld te brengen. Een meesterwerk vol drama, romantiek en een vleugje sciencefiction.

Le Fidèle
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Een romantisch misdaaddrama tegen de achtergrond van het Brusselse gangstermilieu van de jaren 80, met Michaël R. Roskam – regisseur van Rundskop – in de regiestoel, onze nationale trots Matthias Schoenaerts en het Frans-Griekse fenomeen Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen, en Un prophète-scenarist Thomas Bidegain die meeschreef aan het scenario? Een ongeziene weelde voor een Belgische film. Lees snel onze review!

Alien
(zondag, CAZ, 20u50)

Een monumentale SF-reeks waarvan vooral de eerste twee films baanbrekende cinema opleverden. Ridley Scotts Alien behoort tot het kleine kransje van SF-klassiekers die tot op vandaag nog niets aan kracht hebben ingeboet. Integendeel zelfs. De chest bursting scène behoort nog steeds tot de meest angstaanjagende filmmomenten ooit, de Facehugger blijft ons achtervolgingen in onze nachtmerries en Sigourney Weaver plaveide de weg voor de female action hero. Leuk detail: Scott haalt drie films aan als grote inspiratiebronnen voor Alien: Star Wars A New Hope, 2001: A Space Odyssey en The Texas Chainsaw Massacre (1974).

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.