4 filmtips voor het weekend (31/03 – 02/04)

Copy 0

The Remains of the Day (vrijdag, canvas, 22u15)

De beste film van Anthony Hopkins? Nee, niet The Silence of the Lambs, maar dit fantastische Brits drama. Hopkins is werkelijk weergaloos als een perfectionistische butler die zijn volledige leven heeft gediend in functie van Darlington Hall. Hopkins speelde waarschijnlijk nooit beter. Een drama dat je meeneemt op een rollercoaster van emoties en je op het einde met een brok in de keel en opkomende tranen achterlaat. Schitterende cinema!

Fruitvale Station (vrijdag, NPO 3, 21u20)

Beklijvend en pijnlijk actueel drama met op dat moment twee ‘coming men’ in Hollywood: acteur Michael B. Jordan en regisseur Ryan Coogler. De eerste is ondertussen een wereldster door zijn machtige vertolking in Creed. De tweede zat in de regiestoel van Creed en blikt momenteel de eerste Marvelfilm rond een zwarte superheld in, namelijk Black Panther.

Incendies (zaterdag, canvas, 22u50)

Met een subliem kwartet van moderne meesterwerken – Prisoners, Enemy, Sicario en Arrival – is regisseur Denis Villeneuve één van de meest fascinerende regisseurs van het moment. Eind dit jaar komt daar nog Blade Runner 2049, het vervolg op de legendarische SF-klassieker bij. Villeneuve verbaasde de wereld al met het familiedrama Incendies, dat genomineerd werd voor een Oscar en een BAFTA. De hoofdrol wordt trouwens gespeeld door een Belgische, Lubna Azabal.

Dead Poets Society (zondag, BBC 2, 23u45)

Een van de grote filmrollen van Robin Williams. Zijn John Keating, leraar Engels aan ‘the best prep school of America’, is een van de grote filmpersonages die bijna iedereen kent. Zijn onconventionele aanpak botst op weerstand in de school, maar vormt de basis van een inspirerend verhaal. Let zeker goed op wie er allemaal in de klas van Williams zit. Je herkent zeker en vast een aantal zeer bekende filmacteurs.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.