4 filmtips voor het weekend (27/01 – 29/01)

Copy 0

The Road (vrijdag, canvas, 22u05)

Aangrijpend en onheilspellend post-apocalyptisch drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cormac McCarthy (No Country for Old Men). De nabije toekomst. De wereld is veranderd in een onleefbare woestenij waar niets meer groeit en dieren vrijwel uitgestorven zijn. Een vader en zijn zoon – fenomenale vertolkingen van Viggo Mortensen en Kodi Smith-McPhee – proberen in deze verwoeste wereld te overleven. Een grauwe, beklemmende, naargeestige film die dagenlang blijft nazinderen.

The Dark Horse (vrijdag, NPO 2, 22u55)

Een inspirerend en uitmuntend Nieuw-Zeelands drama dat even een uitweg biedt in deze donkere tijden. Alleen al de vertolking van Cliff Curtis maakt van deze film een must-see. Een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Genesis Potini, een snelschaker die lijdt aan een bipolaire stoornis. Als schaakleraar probeert hij zich, met vallen en opstaan, in te zetten voor de jeugd die gebukt gaat onder armoede en de criminaliteit die achter de hoek loert.

The Tree of Life (zaterdag, CAZ, 22u50)

Winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes 2011 en genomineerd voor 3 Oscars (Film, Regie en Cinematografie). Regisseur Terrence Malick (The Thin Red Line) levert andermaal een meesterwerk af dat uitblinkt door een fabelachtige cinematografie, uitstekende acteerprestaties – Brad Pitt, Jessica Chastain en Sean Penn – en een wondermooie soundtrack van Alexander Desplat.

Scent of a Woman (zaterdag, Vitaya, 22u25)

Scent of a Woman is helemaal geen meesterwerk en zeker niet de beste vertolking van Al Pacino, maar gaat wel de geschiedenisboeken in als de film waarmee Pacino zijn eerste en enige Oscar won. De blinde, onuitstaanbare ex-kolonel Frank Slade is hem op het lijf geschreven. Twee zaken blijven 25 jaar later nog steeds hangen: de fantastische speech die Pacino geeft op de universiteit en het zalige ‘whoo-ah’.

@svanbeir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.