4 filmtips voor het weekend (24/03 – 26/03)

Copy 0

Point Break (vrijdag, één, 23u35)

De remake van vorig jaar laat je best aan je voorbijgaan. Bekijk liever het origineel nog eens, een pompende actieklassieker van regisseur Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) met fantastische over the top vertolkingen van Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey. Deze prent zit barstensvol iconische scènes, zoals de nagelbijtende bankoverval, de schitterende footchase en het strandgevecht met de Red Hot Chili Peppers. Yo, Johnny!

Avatar (zaterdag, vtm, 20u30)

Nog steeds de best scorende film aller tijden (een box office van 2,8 miljard dollar!), maar zeker niet de beste film aller tijden en zelfs niet eens de beste film van regisseur James Cameron. Avatar blijft een spectaculair kijkstuk boordevol wervelende actie, fantastische creaturen, waanzinnige beeldjes én zelfs een ecologische boodschap. Dé popcornfilm van het weekend!

Jack Reacher (zondag, vtm, 20u35)

De beste film met Tom Cruise van de afgelopen 5 jaar? Nee, niet Mission: Impossible, maar Jack Reacher. Geen immense hit in de bioscoop, maar wel twee uur old-school actie en stoere Cruise-praat. Veel verschil met zijn personage in M:I is er natuurlijk niet, maar op de momenten dat de Cruiser zich voorbij een bende slechteriken staart, mept en knalt, daar krijgen we nog steeds een kick van. En dan zeggen dat het beste van de film niet Cruise is, maar een zalige Werner Herzog als de sadistische slechterik.

Far from Heaven (zondag, CAZ, 20u40)

‘Far from Heaven’ is een prachtig stukje cinema. In een hommage aan de jaren 50 melodrama’s van Douglas Sirk schildert regisseur Todd Haynes (Carol) met prachtige kleuren, schitterende settings, meeslepende muziek en weergaloze vertolkingen van Julianne Moore en Dennis Haysbert een ontroerend verhaal op je scherm. Helemaal terecht genomineerd voor 4 Oscars, waaronder Beste Bijrol (Moore) en Cinematografie.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.