4 filmtips voor het weekend (22/09 – 24/09)

Copy 0

Waterworld (vrijdag, Q2, 20u35)

Kevin Costner kieperde zijn hele reputatie en sterrendom met één film in de vuilbak. Het peperdure project, 200 miljoen dollar – een gigantisch bedrag in 1995 – werd lang bestempeld als een flop, maar verdiende wel netjes zijn centjes terug. Toch is deze futuristische, post-apocalyptische avonturenfilm een indrukwekkend staaltje cinema boordevol waanzinnige stunts, zotte actiemomenten en een lekker sadistische Dennis Hopper

Contact (vrijdag, één, 23u30)

De eerste van twee sciencefictionfilms die we dit weekend aanprijzen. Verwacht geen spacebattles en coole CGI, maar een film die knettert van de ideeën, een beklijvend verhaal heeft en uitpakt met sterke personages. Het helpt natuurlijk altijd als je film gebaseerd is op de bestseller van Carl Sagan en je Jodie Foster en Matthew McConaughey in de hoofdrollen hebt.

Arrival (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Dit is sciencefiction zoals je het nog maar zelden te zien krijgt. Geen eindeloze schietpartijen, epische veldslagen, waanzinnige CGI-uitpakkerij en megabudgetten die naar de aankleding van een film gaan. Nee, Arrival zet je aan het denken, neemt je mee op een beklijvend avontuur en heeft met Amy Adams de beste vrouwelijke vertolking van 2016 in huis. En o ja, regisseur Denis Villeneuve is het nieuwe wonderkind van Hollywood. Hij maakte eerder Sicario en Prisoners en blikte de nieuwe Blade Runner in.

Romancing the Stone (zaterdag, vtm, 15u00)

Romancing the Stone is perfecte cinema voor een druilerige zondagmiddag, of in dit geval een zaterdagnamiddag. Romancing kan je zien als een soort Indiana Jones rip-off, maar is vooral een uitstekende mix van avontuur, actie en romantiek. Vooral met de seksuele chemistry tussen Michael Douglas en Kathleen Turner onderscheid de film zich van Indiana Jones. Voor regisseur Robert Zemeckis was het, één jaar voor Back to the Future zijn grote doorbraak. Hollywoodpopcornfilm ten top.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.