4 filmtips voor het weekend (22/09 – 23/09)

Copy 0

Legends of the Fall
(zaterdag, één, 21u20)

Drama met een hoofdletter D. Laat de dozen Kleenex maar al aanrukken, want ‘Legends of the Fall’ is een van de grootste ‘tranentrekkers’ uit de filmgeschiedenis. Brad Pitt, Julia Ormond, Aidan Quinn, Henry James en Anthony Hopkins schitteren in een ontroerend en hartverscheurend drama met majestueuze plaatjes, pakkende momenten en de lange manen van Brad Pitt. Laat je onderdompelen in een prachtig verhaal over verraad, oorlog, familie en liefde.

Focus
(zaterdag, vier, 20u30)

Femme fatale Margot Robbie brengt het hoofd van gladjanus en player Will Smith op hol. Terwijl de carrière van Will Smith al een tijdje in het slop zat, ging die van Margot Robbie crescendo. De ster van The Wolf of Wall Street wist ook in dit komisch misdaaddrama alle schijnwerpers naar zich toe te trekken. Hoe gewiekst meesteroplichter Smith ook uit de hoek komt, de beeldschone Robbie is de hoofdreden om deze fijne, leuke en lekker wegkijkende ‘heistfilm’ zeker niet te missen.

Pulp Fiction
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Klassieker van Quentin Tarantino met legendarische momenten, verrassende vertolkingen, iconische personages en een machtig Oscar en Golden Globe-winnend scenario. Pulp Fiction werd trouwens ook nog genomineerd voor Beste Film, Regie, Montage, Actrice, Acteur en Bijrol.

Skyfall
(zondag, vtm, 20u35)

Na het formidabele Casino Royale werd Quantum of Solace een kleine teleurstelling. Daniel Craig bleef niet bij de pakken zitten en eiste meer inbreng. Het resultaat? Skyfall. De titeltrack kan waarschijnlijk iedereen nog meezingen en ook de andere typische Bond-ingrediënten zijn aanwezig: bloedstollende actie, exotische locaties en Javier Bardem als nieuwe meesterschurk. Toch is deze Skyfall een buitenbeentje in de reeks. Regisseur Sam Mendes graaft dieper dan ooit in het verleden van Bond en de prachtige Oscargenomineerde cinematografie van Roger Deakins is ongezien voor een Bondfilm. Popcornfilm van de bovenste plank.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.