4 filmtips voor het weekend (20/01 – 22/01)

Copy 0

All the President’s Men (vrijdag, NPO 2, 23u05)

Net op de dag van de inauguratie van Donald Trump zendt NPO 2 deze klassieker uit over twee onderzoeksjournalisten, Carl Bernstein en Bob Woodward, van de Washington Post die op een doofpotoperatie botsen die helemaal tot het Oval Office reikt. De hele Watergate-affaire zit boordevol twists, wendingen en complexe details, maar regisseur Alan J. Pakula en scenarist William Goldman maakten er een suspensvolle thriller van met ijzersterke rollen van Robert Redford, Dustin Hoffman, Jason Robards en Robert Walden. Must-see!

Eye in the Sky (vrijdag, Play More Cinema, 21u)

Een thriller die vorig jaar een beetje onder de radar is gebleven, maar wel tot het betere werk hoort van 2016. Eye in the Sky is een hypernerveuze kijkervaring, een tikkende tijdbom van een film waarin we een inkijk krijgen in moderne oorlogsvoering, maar waar ook de gensters van het scherm spatten door het uitmuntend acteerwerk van Helen Mirren en Alan Rickman (zijn allerlaatste rol). Een Hitchcockiaanse thriller met een snuifje Dr. Strangelove.

The Silence of the Lambs (zaterdag, CAZ, 20u40)

Oscars voor Beste Film, Regie, Acteur, Actrice en Scenario. Slechts 2 films deden het Silence voor (It Happened One Night en One Flew Over the Cuckoo’s Nest). De beste van alle serial killer thrillers met een fantastische Jodie Foster als een jonge FBI-agent die het vertrouwen moet winnen van een manipulatieve moordenaar – een gruwelijke maar weergaloze Anthony Hopkins – om een andere seriemoordenaar te vatten. Suspenvol, beklemmend, onrustwekkend.

RoboCop (zaterdag, vier, 20u30)

“Dead or alive, you’re coming with me!” De toekomst. De Amerikaanse staat Detroit is het terrein van misdaadbendes. Het grootste bedrijf, OCP, wil de misdaad bestrijden en werkt aan een revolutionaire oplossing, Robocop. Deze futuristische en gewelddadige actiethriller bevat een aantal legendarische scènes, groeide uit tot een heuse klassieker en garandeert je een typisch Verhoeven-filmavondje boordevol wervelende actie, spitsvondige one-liners, machtige set-ups, uitbarstingen van extreem geweld en onvergetelijke komische momenten!

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.