4 filmtips voor het weekend

Copy 0

Cidade de Deus (vrijdag, canvas, 21u)

Al heimwee naar die mooie (sport)zomer in Rio? Is het daar nu echt zo gevaarlijk? Hoe ziet het leven er nu uit in de sloppenwijken van Brazilië? Dit Braziliaanse pareltje brengt het allemaal op een onvergetelijke manier in beeld. De filmhit werd genomineerd voor 4 prestigieuze Oscars: regie, scenario, montage en cinematografie. Een modern meesterwerkje!

Thelma & Louise (zaterdag, npo 1, 22u45)

Dat Ridley Scott niet enkel steengoede SF-films kan maken, bewijst deze ‘feministische roadmovie’. Een pakkend verhaal en de fantastische vertolkingen van Geena Davis en Susan Sarandon maken van Thelma & Louise een onvergetelijke filmervaring. Het scenario werd bekroond met een Oscar en zowel Sarandon als Davis werden genomineerd voor Beste Actrice. De film is ook razend populair omwille van een kleine rol van een toen nog redelijk onbekende acteur: Brad Pitt. Een instant klassieker!

The Sting (zaterdag, vtm, 14u30)

Magistrale misdaadkomedie met fabelachtige vertolkingen van Robert Redford en Paul Newman. Winnaar van liefst 7 Oscars, waaronder Beste Film en Regie. De jaren 30. Een gewiekste bedrieger en een meesteroplichter proberen een misdaadkoning in de val te lokken. De film zit boordevol legendarische scènes, komische momenten en staaltjes acteerwerk van de bovenste plank. Een van de beste misdaadfilms ooit gemaakt.

Toni Erdmann

Momenteel draait er volgens ons geen betere film in de zalen dan Toni Erdmann. Lees snel onze review en rep je als de bliksem naar de plaatselijke bioscoop.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.