4 filmtips voor het weekend (17/8 – 19/8)

Copy 0

The Town
(vrijdag, vier, 20u35)

Nog voor zijn Oscartriomf met Argo scheerde Ben Affleck al hoge toppen met deze knappe Michael Mann-achtige misdaadthriller. Als regisseur en hoofdrolspeler leverde Affleck een oerdegelijke en beklijvende thriller af met zenuwslopende bankovervallen, knappe casting – met een testosteronspuwende Jeremy Renner en een ijskoude Pete Postlethwaite als speerpunten – en drama van de bovenste plank.

The Notebook
(vrijdag, vijf, 20u35)

Haal maar eerst wat extra Kleenex-dozen in huis, want The Notebook is één van de meest memorabele tearjerkers uit de filmgeschiedenis. Een nog zeer jonge Ryan Gosling, Rachel McAdams en James Marsden lieten in dit epische romantisch drama een onvergetelijke indruk na. In 2005 veroverde de film liefst 8 Teen Choice Awards, waaronder Beste Liefdesscène (Noah en Allie op de brug), Beste Date Movie en Beste Doorbraak (Gosling).

Coco
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Instantklassieker! Elke nieuwe Pixar is een gebeurtenis om naar uit te kijken en met deze Coco bewijst de animatiestudio dat ze zelf de dood kunnen verpakken als een familievriendelijke cartoon. Coco is een emotionele rollercoaster met kleurrijke plaatjes, prachtige muzieknummers, ontroerende personages, hilarische sidekicks en een hartverscheurend verhaal dat niemand onberoerd laat. Een magische stukje cinema voor de hele familie. Ga dit zien!

The Grand Budapest Hotel
(zondag, NPO 2, 23u25)

Excentrieke, kleurrijke en eigenzinnige komedie zoals enkel Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox en The Darjeeling Limited) ze kan maken. Niet even sterk als Moonrise Kingdom, maar The Grand Budapest Hotel zit wel opnieuw barstensvol kleine, leuke details, grappige momenten, prachtige sets, coole vertolkingen en waanzinnige kleuren. Een film die moeiteloos een smile op je gezicht tovert. Een lekkernij van een kijkervaring!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.