4 filmtips voor het weekend (16/12 – 18/12)

Copy 0

Deadpool (vrijdag, Play More Cinema, 21u)

In deze verzadigde tijden van keurige en superserieuze Marvel- en DC-superhelden vormt deze Deadpool een verfrissend en entertainend tussendoortje. Een bad ass superheld die zich geen fluit aantrekt van alle conventies van het genre. Let dus zeker op met je kinderen, want Deadpool is een gewaagd personage. Brutale scènes wisselen zich af met vulgaire praat, obscene momenten en lekker gory stuff. Niet de beste Marvel-film, maar wel bijna twee uur pure fun en de perfecte film om je weekend mee in te zetten!

The Bishop’s Wife (zaterdag, BBC TWO, 9u15)

Bijna tijd voor kerst en dus ook voor die tientallen kerstfilms die de revue passeren op de beeldbuis. BBC TWO pakt dit weekend uit met een vergeten klassieker uit het genre: The Bishop’s Wife. De hoofdrol is voor eeuwig charmeur Cary Grant, die als engel in het leven van een bisschop verschijnt om diens huwelijk en kathedraal te redden. De moraal van de film is misschien wat achterhaald, maar de onschuldige en naïeve warmte van de prent maken van deze classic toch nog aangenaam kerstkijkvoer. Let it snow!

The Revenant (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Een klein vreugdekreetje konden wij toch niet bedwingen toen Leonardo DiCaprio eindelijk zijn langverwachte Oscar in de wacht sleepte. Maar The Revenant is veel meer dan de verbluffende vertolking van DiCaprio. De Mexicaanse regisseur Iñárritu – niet vies van een experimentje meer of minder – overtrof zichzelf nog maar eens met deze epische overlevingsthriller. Episch omwille van de waanzinnige mooie cinematografie, een aantal adembenemende scènes – de veldslag met de indianen, de aanval van de beer, de val met het paard –, verbluffende vertolkingen – ook Tom Hardy is ijzersterk – en natuurlijk omwille van de knettergekke draaiperiode die geteisterd werd door de klimaatopwarming, ontslagen bij de crew, ziektes, een budget dat op hol sloeg en logistieke nachtmerries. Geen Oscar voor Beste Film, maar Iñárritu won er wel zijn tweede opeenvolgende Oscar voor Beste Regie voor en DoP Lubezki zelfs zijn derde opeenvolgende Oscar!

Big Trouble in Little China (zondag, CAZ, 20u40)

John Carpenter was in de jaren tachtig op twee manieren in topvorm: wanneer hij horror uit zijn lens mocht toveren of wanneer hij compleet van de pot gerukte dingen in elkaar mocht boksen. Big Trouble in Little China behoort in die laatste categorie. Kurt Russell vertolkt een oer-Amerikaanse truckchauffeur die betrokken raakt bij een eeuwenoud magisch gevecht in Chinatown. De actie is over the top, de dialogen hilarisch en de setting heerlijk kitscherig. Soms moet dat niet meer zijn.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.