4 filmtips voor het weekend (10/8 – 12/8)

Copy 0

Apollo 13 (vrijdag, vtm, 22u45)

“Houston, we have a problem”. 1970. Een jaar na de legendarische maanlanding van Apollo 11 en de eerste mens op de maan, worden Jim Lovell, Fred Haise en Ken Mattingly voorbereid voor hun missie met Apollo 13. Aanvankelijk reageert de media en het Amerikaanse publiek zeer lauw op deze missie, die gezien wordt als een ‘routinevlucht’. Tot het moment dat blijkt dat de astronauten gevangen zitten in een zwaar beschadigd ruimteschip en ze samen met het vluchtleidingscentrum een wanhopige strijd voeren om te overleven. Regisseur Ron Howard maakte van deze ‘heroïsche’ gebeurtenis een beklijvend thrillerdrama met klasbakken Tom Hanks, Ed Harris, Bill Paxton en Kevin Bacon in de hoofdrollen. De film won twee Oscars, voor beste montage en geluid en werd genomineerd voor zeven andere Oscar (o.a. beste film, mannelijke bijrol en scenario).

Inception (zaterdag, vier, 20u35)

Spectaculaire actiescènes, grensverleggende visuele effecten, een machtige soundtrack (van Hans Zimmer) en een internationale topcast in een originele sci-fi actiethriller en instant klassieker van Christopher Nolan (The Dark Knight, Dunkirk, Interstellar). Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, de allerbeste extractor. Hij duikt in het onderbewustzijn om daar waardevolle informatie te stelen. Hierdoor is een gewilde bedrijfsspion, maar hij is ook op de vlucht. Het enige dat hem kan redden is het onmogelijke bereiken: inceptie. Het zaaien van een idee in plaats van het te stelen. Inception is één van de meesterwerken van de 21ste eeuw!

X2 (zaterdag, Q2, 22u20)

Er was een tijd toen het superheldengenre zijn strepen nog moest verdienen. De eerste basisstenen van het succesverhaal werden gelegd door de X-Men filmreeks, waarvan deze X2 de allerbeste is. Spetterende actie, een fabelachtige openingsscène en de terugkeer van de hele cast uit X-Men maakten van deze prent een spectaculaire filmervaring. X2 is één van die weinige gevallen waarbij Part II het origineel overtreft. Regisseur Bryan Singer wilde met deze film zijn The Empires Strikes Back maken en daar is hij volgens ons voor een groot deel in geslaagd.

Mission: Impossible – Fallout (nu in de bioscoop)

Wat een actiefilm! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind. De film zit opnieuw boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen) die je helemaal op het randje van je stoel brengen. In tijden van CGI-hoogtij is deze cinema-ervaring een heuse openbaring en verademing. Terwijl Rebecca Ferguson voor een nieuwe frisse wind zorgde in Rogue Nation, zorgt Henry Cavill deze keer voor de verrassing van de film. Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt hij zich meteen tot één van de meeste legendarische figuren uit de hele reeks. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.