4 filmtips voor het weekend (05/05 – 07/05)

Copy 0

Mad Max (vrijdag, vier, 23u10)

“I am the Nightrider. I’m a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!” Yep, de toon is meteen gezet voor deze apocalyptische en ultragewelddadige roadmovie met de onnavolgbare Mel Gibson als het titelpersonage Max Rockatansky. In een nabije toekomst worden de autowegen geterroriseerd door motorbendes. Wanneer ze de partner van politieagent Max vermoorden, start hij een meedogenloze wraakactie. Baanbrekende cinema die tot op de dag van vandaag van het scherm blijft knallen en in je living een doordringende geur van verbrand rubber achterlaat. VROOOAAAAMMM!

Taxi Driver (zaterdag, CAZ, 20u40)

“Are you talkin’ to me?” Travis Bickle is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die werkt als een taxi-chauffeur. ’s Nachts wordt hij geconfronteerd met het kille en gewelddadige leven. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer hij tot actie zal overgaan. Taxi Driver is één van de absolute hoogtepunten in de filmgeschiedenis. Een meesterwerk van Martin Scorsese met een verbluffende (en zeer jonge) Robert De Niro, een zalige soundtrack, prachtige plaatjes, een ongemakkelijk sfeertje, een legendarische cameo van Scorsese himself en een waanzinnig einde. Taxi Driver is cinema zoals je het maar zelden ziet.

Nightcrawler (zaterdag, BBC Two, 22u00)

Jake Gyllenhaal is al jaren een fenomeen. De Amerikaanse acteur is een klasbak die steevast kiest voor speciale projecten. Deze keer speelt hij een onsympathieke, charismatische psychopaat die de Amerikaanse droom najaagt in de hedendaagse journalistiek, die gedomineerd wordt door sensatie, gruwel en voyeurisme. Bereid je voor op een trip naar het duistere en donkere nachtleven van LA in deze thriller die nog dagenlang zal nazinderen. Nightcrawler is de Taxi Driver van deze generatie en Jake Gyllenhaal is misschien wel de beste acteur van dit moment.

Commando (zondag, CAZ, 20u40)

“Let’s Party!” De beste film van Arnold Schwarzenegger? Nee, niet Terminator 2: Judgment Day, maar wel Commando. Deze opwindende en vooral komische actiethriller is Schwarzenegger in absolute topvorm: een spervuur van one-liners, machtig spierballengerol, hilarische grappen en een coolness die zelfs Terminator doet schrikken in het ultieme one-man-army-verhaal doorspekt met explosies, over-the-top knokpartijen en de coolste Arnie-scène ooit (je weet wel, het tuinhuismoment). 90 minuten pure fun, actie en Ahnold!

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.