4 filmtips voor het weekend (05/01 – 07/01)

Copy 0

Carol (vrijdag, canvas, 21u15)

Hoe kan je niet verliefd worden op de film Carol? Regisseur Todd Haynes keert opnieuw terug naar zijn geliefkoosde fifties – kijk zeker ook naar Far from Heaven en Mildred Pierce voor twee andere parels van hem – voor een subliem drama over verboden liefde. Alles aan Carol is van een uitmuntend niveau: de schitterende vertolkingen van Blanchett en Mara, de perfecte cinematografie (wat een gebruik van kleuren en een oog voor detail!), de prachtige kostuums en de emotionele en elegante soundtrack. Allemaal genomineerd voor een Oscar trouwens.

Inside Out (zaterdag, vtm, 20u35)

Na enkele mindere films – ja, de lat ligt gigantisch hoog voor Pixar-films – was dit opnieuw een grand cru van de animatiestudio. Een simpel idee – de dochter van regisseur Pete Doctor verloor haar vrolijkheid toen ze tien jaar werd en de papa vroeg zich af wat er zich allemaal in haar hoofd afspeelde – leverde zowel voor kinderen als volwassenen een fantastische kijkervaring op. Zonder twijfel één van de beste films die Pixar ooit maakte.

Apollo 13 (zaterdag, vtm, 22u15)

“Houston, we have a problem”. 1970. Een jaar na de legendarische maanlanding van Apollo 11 en de eerste mens op de maan, worden Jim Lovell, Fred Haise en Ken Mattingly voorbereid voor hun missie met Apollo 13. Aanvankelijk reageert de media en het Amerikaanse publiek zeer lauw op deze missie, die gezien wordt als een ‘routinevlucht’. Tot het moment dat blijkt dat de astronauten gevangen zitten in een zwaar beschadigd ruimteschip en ze samen met het vluchtleidingscentrum een wanhopige strijd voeren om te overleven. Regisseur Ron Howard maakte van deze ‘heroïsche’ gebeurtenis een beklijvend thrillerdrama met klasbakken Tom Hanks, Ed Harris, Bill Paxton en Kevin Bacon in de hoofdrollen. De film won twee Oscars, voor beste montage en geluid en werd genomineerd voor zeven andere Oscar (o.a. beste film, mannelijke bijrol en scenario).

Jaws (zondag, CAZ, 20u40)

Bloedstollende en zenuwslopende thriller die uitgroeide tot de allereerste echte blockbuster en van de onbekende regisseur Steven Spielberg een absolute superster maakte. De film geldt meer dan 40 jaar later nog steeds als een overrompelend spektakelstuk. De wereldberoemde muziek werd bekroond met een Oscar en een Golden Globe. De film werd trouwens ook genomineerd voor een Oscar voor Beste Film.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.