4 filmtips voor het weekend (04/05 – 06/05)

Copy 0

The Grand Budapest Hotel
(vrijdag, vtm, 23u20)

Excentrieke, kleurrijke en eigenzinnige komedie zoals enkel Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox en The Darjeeling Limited) ze kan maken. Niet even sterk als Moonrise Kingdom, maar The Grand Budapest Hotel zit wel opnieuw barstensvol kleine, leuke details, grappige momenten, prachtige sets, coole vertolkingen en waanzinnige kleuren. Een film die moeiteloos een smile op je gezicht tovert. Een lekkernij van een kijkervaring!

Baby Driver
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Wat krijg je als je de coolness van Drive, de races van The Fast and the Furious en de fantastische soundtracks van Tarantino in een mixer gooit? Baby Driver! Eén van de hoogtepunten van het filmjaar 2017 schakelt moeiteloos tussen thriller en romantisch drama, trapt het gaspedaal in op de tonen van een supercoole soundtrack, bevat de waanzinnigste achtervolgingen en shoot-outs van de laatste decennia en schotelt ons een stel kleurrijke personages voor. Veiligheidsgordel vastgespen, zonnebril op en genieten!

The Godfather Part III
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Just when I thought I was out… they pull me back in.” Zestien jaar nadat Francis Ford Coppola Michael Corleone eenzaam achterliet op een parkbankje, sloeg hij opnieuw de handen in elkaar met Mario Puzo voor een derde hoofdstuk in de The Godfather-familiesaga. Het resultaat is een film die helaas de monumentale kwaliteiten mist van de eerste episodes, maar toch nog uitpakt met enkele geniale momenten. Vooral het hele slotstuk in en buiten de Siciliaanse opera gunt ons nog maar eens een blik op de genialiteit van Coppola.

The Sugarland Express
(zondag, vtm, 15u)

Hoewel de tv-film Duel zijn echte regiedebuut is, de film verscheen in Europa in de bioscoop, wordt The Sugarland Express algemeen aanzien als de eerste bioscoopfilm van Steven Spielberg. De film gaat ook de geschiedenis in als de eerste samenwerking tussen Spielberg en cinematograaf Vilmos Zsigmond (Close Encounters of the Third Kind). Niet meteen de beste van The King of Entertainment, maar een absolute must voor elke die-hard Spielbergfan.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.