3 filmtips voor het weekend (3/12 – 4/12)

Copy 0

It Happened One Night (zaterdag, één, 15u30)

Amerikaanse klassieker die de geschiedenis inging als de eerste film die de 5 belangrijkste Oscars won (Beste Film, Regie, Acteur, Actrice en Scenario). Enkel geëvenaard door One Flew Over the Cuckcoo’s Nest en The Silence of the Lambs. Clark Gable en Claudette Colbert schitteren in deze romantische screwballkomedie over een verwend meisje dat het ouderlijk huis ontvlucht en op de bus naar New York een werkloze journalist ontmoet. Hij ziet in haar een gouden verhaal.

Dances with Wolves (zaterdag, vijf, 22u20)

Monumentaal historisch westerndrama van acteur/regisseur Kevin Costner. De film won liefst 7 Oscars, waaronder Beste Film, Regie en Cinematografie. Alleen al de waanzinnig mooie beeldjes maken van deze western een must-see, maar ook de muziek, de acteerprestaties en natuurlijk het verhaal laten een onuitwisbare indruk na. Wolves versloeg trouwens Goodfellas in de race voor de Oscar voor Beste Film.

Aliens (zaterdag, CAZ, 20u40)

Aliens is één van die weinige sequels die kan wedijveren met het origineel. James Camerons Aliens is wel een heel ander beest dan Alien. Veel meer brutaal geweld, veel meer actie, eigenlijk een soort oorlogsfilm in de ruimte. Naast Sigourney Weaver verzamelde Cameron met Michael Biehn, Bill Paxton en Lance Henrikson ook nog eens de perfecte cast om van deze SF-film een heus horrorfeest te maken. Tel daar de weergaloze special effecten bij en je hebt een heuse klassieker.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.