3 filmtips voor het weekend

Copy 0

Wind River

(zaterdag, NPO 3, 20u30)

Wat een thriller! Wind River is een van die films die je bijna zeker gemist hebt, maar die je nu absoluut moet bekijken. Een koelbloedige Jeremy Renner en een verrassend sterk spelende Elizabeth Olsen vormen het onwaarschijnlijke duo in een mysterieuze zoektocht naar de dader van een brutale moord op een jonge vrouw. Wind River is een slow-burner met fantastische vertolkingen, machtige beelden, onherbergzame locaties, snoeiharde actie, oorverdovende kogelregens en een onheilspellende soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis. Meesterlijk regiedebuut van Taylor Sheridan, scenarist van Sicario en Hell or High Water.

Mad Max: Fury Road

(zaterdag, vier, 20u25)

What a lovely movie! Dertig jaar hebben we moeten wachten op de terugkeer van Max Rockatansky op het grote scherm. De actieheld die van Mel Gibson een superster maakte, verpulvert ook in de 21ste eeuw al wat hij op zijn weg vindt. Regisseur George Miller dompelt ons onder in een orgie van brullende motoren, waanzinnige stunts, weergaloze achtervolgingen, majestueuze landschappen en loeiharde actie. Goed voor 6 Oscars en nominaties voor Beste Film en Beste Regie! Een actiethriller zoals je er nog maar weinig zag.

Atomic Blonde

(zaterdag, Q2, 20u30)

Atomic Blonde is een hypergestileerd actiefestijn dat ons helemaal terug katapulteert naar de grauwe in neon-doordrenkte jaren 80. Midden in een bloedheet Koude Oorlog-sfeertje schittert Charlize Theron als een verrukkelijke, bad-ass kruising tussen James Bond en Jason Bourne. Haar geheim agente is een explosieve cocktail van wreedheid en sensualiteit. Ideaal in een wereld die gedomineerd wordt door schietgrage kleerkasten, zenuwslopende achtervolgingen en brutale gevechten.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.