3 filmtips voor het weekend (07/04 – 09/04)

Copy 0

The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn (zaterdag, één, 21u30)

Verborgen mysteries, gevaarlijke vijanden, een eeuwenoude schat en non-stop actie in een animatie-avontuur, gebaseerd op de wereldberoemde stripalbums van Kuifje en gemaakt door het visionaire duo Steven Spielberg en Peter Jackson. The Adventures of Tintin is pure filmmagie voor jong en oud! Alleen al de moeite voor die waanzinnige achtervolgingsscène in Marokko!

Jason Bourne (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Matt Damon is back als CIA’s meest dodelijke geheim agent! De vijfde Bourne-film knoopt opnieuw aan bij de succesformule van de eerste drie films: bloedstollende thrills, snoeiharde actiescènes, waanzinnige achtervolgingen en Matt Damon als superspion van dienst. In de eerste 25 minuten zit een weergaloze achtervolgingsscène, Las Vegas is het decor voor een straatrace waarbij auto’s bij bosjes de lucht invliegen en er zijn natuurlijk rauwe man-tegen-mangevechten. Lees de volledige review.

Total Recall (zaterdag, CAZ, 20u40)

“If I am not me, then who the hell am I?” Dit is niet de overbodige en zielloze remake met Colin Farrell, maar de sciencefictionklassieker van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger. De film baadt nog volop in de ultra-violence van de jaren 80, de typische politiek incorrecte Verhoeven-humor, spectaculaire actie (zonder CGI!) en een perfect gecaste Schwarzenegger. Legendarisch blijft de film echter voor de Hollywooddoorbraak van Sharon Stone, de fantastische oneliners – “Consider that a divorce!”, “See you at the party, Richter!” – die Schwarzenegger om de vijf minuten naar zijn tegenspelers afvuurt en natuurlijk de vrouw met de drie borsten. ‘Get ready for the ride of your life.’

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.