13 filmtips voor het weekend (15/03 – 17/03)

Copy 0

Cloud Atlas
(vrijdag, canvas, 21u20)

Episch sciencefictiondrama, gebaseerd op de bestseller van David Mitchell, geregisseerd door de Wachowski’s (The Matrix trilogie) en Tom Tykwer (Perfume: the Story of a Murderer), met Tom Hanks, Halle Berry en Hugh Grant. Cloud Atlas vertelt 6 verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst.

John Wick
(vrijdag, Q2, 20u35)

Welkom terug, rasechte actiefilm! John Wick is het soort actiefilm waar we nu eens absoluut van genieten. Geen stunts aan kabels, een minimum aan CGI. Gewoon lekker knallen en nog eens luider knallen. Keanu Reeves schittert als hondenliefhebber en moordmachine John Wick. Meer backstory heb je niet nodig. Laat de jacht op de schurken beginnen en we garanderen jullie actie, actie en niets anders dan actie!

The French Connection
(vrijdag, CAZ, 22u40)

Twee meesterwerken van regisseur William Friedkin in één weekend? Prijs jezelf gelukkig, want na The Exorcist is ook deze The French Connection een absolute topper en een film die tot op vandaag nog regelmatig als inspiratiebron wordt gebruikt. Gene Hackman is weergaloos als een intense flik die schijt heeft aan regeltjes en tot het uiterste gaat om zijn doelwit te pakken te krijgen. Geen betere scène om dit aan te tonen dan de legendarische achtervolging tussen een auto en een metrostel. Nog steeds een van de beste achtervolgingsscène ooit! Friedkin vertelde achteraf dat zeer veel scènes zonder de nodige vergunningen werden opgenomen. Dit resulteert in een rauwe, documentaire-achtige film waar het realisme van af spat. Meesterlijk!

The Founder
(vrijdag, NPO 3, 22u30)

Ontdek het verrassende en onthullende verhaal van hoe een gewone huis-aan-huis-verkoper – een uitmuntende Oscargenomineerde Michael Keaton – met het idee van een kleine burgertent, Amerika en de rest van de wereld veroverde. De vertelstructuur heeft veel weg van een dertien-in-een-dozijn tv-film biopic, maar het onderwerp – alleen al het zien van al die hamburgers doet je watertanden – en een verrukkelijke vertolking van Michael Keaton, maken van deze biografische film een even lekkere snelle hap als een Big Mac.

Birdman
(vrijdag, BBC Two, 00u10)

Wat een weergaloos cinemafeest is Birdman, met Michael Keaton als een acteur die zijn vergane glorie (ooit was hij een blockbuster-superheld) probeert te herstellen met een eigen Broadway-toneelstuk naar What We Talk About When We Talk About Love van Raymond Carter. Regisseur Alejandro González Iñárritu brengt zijn worsteling in beeld door op verscheidene manieren de wetten van de cinema aan zijn laars te lappen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film, Regie, Scenario en Cinematografie! Zien!

300: Rise of an Empire
(zaterdag, vier, 20u25)

De makers van 300: Rise of an Empire mogen zich op de (blote) borst kloppen. Deze film is minstens even ultragewelddadig en episch als 300. De actie verhuist deze keer naar de zee, maar ook daar ben je niet veilig voor rondvliegende bloedspetters, epische veldslagen, een stevige portie gore en brullende krijgers.

The Spectacular Now
(zaterdag, vijf, 20u25)

Romantisch drama, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tim Tharp, met Shailene Woodley (Divergent, Big Little Lies) en Miles Teller (Footloose, Whiplash). Van de makers van (500) Days of Summer. Sutter leeft in het hier en nu, ‘the spectacular now’. Hij bouwt graag een feestje, drinkt er stevig op los en heeft nog helemaal geen plannen voor de toekomst. Zijn leven verandert helemaal wanneer hij gedumpt wordt door zijn vriendin. Het is op dat moment dat hij het mooie, maar ook brave meisje Aimee ontmoet. Zij leest sciencefiction en heeft geen vriendje. De twee hebben helemaal niets gemeen.

X-Men
(zaterdag, Q2, 22u25)

Geen The Avengers zonder X-Men! Deze wervelende superheldenfilm uit 2000 (!) was de grondlegger van de huidige take-over van de bioscoopcomplexen op deze aardbol door de superheldenfilms van Marvel en DC Comics. In de X-Men franchise enkel overtroffen door zijn directe opvolger X2. X-Men blijft nog steeds een ijzersterke prent, die het meer moet hebben van echte personages dan CGI-tovenarij. De film maakte van de toen nog onbekende Hugh Jackman een wereldwijde filmster.

Deux jours, une nuit
(zaterdag, NPO 2, 23u45)

Actueel sociaal drama van de gebroeders Dardenne (Rosetta, L’Enfant) met een uitmuntende Marion Cotillard (La môme, Inception) in de hoofdrol. Cotillard won de European Film Award voor Beste Actrice en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice. De film was de Belgische inzending voor de Oscars. Sandra wil graag weer aan het werk en probeert haar baan terug te krijgen. De enige manier waarop zij dit kan bewerkstelligen is om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren.

The Avengers
(zaterdag, BBC One, 00u00)

Spectaculair actie-avontuur en wereldwijde kaskraker met een uitzonderlijk team van superhelden (Thor, Iron Man, de Hulk, Captain America, Hawkeye en Black Widow), waanzinnige speciale effecten en halsbrekende actiescènes, gebaseerd op de populaire Marvel comic The Avengers. Wanneer een onverwachte vijand opduikt en de aarde bedreigt, moet Nick Fury, leider van het internationale vredesagentschap S.H.I.E.L.D, van een uitzonderlijk stel superhelden een hecht team maken, om de wereld van de dreigende ondergang te redden. Deze uitdagende werving leidt hem naar alle uithoeken van de wereld.

Deadpool 2
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

De sexy ‘bad ass’ onder de superhelden! Deze spandex-figuur met superkrachten neemt zichzelf helemaal niet serieus en dat levert knettergekke cinema op. Thor, Hulk, Iron Man? Allemaal mietjes volgens Deadpool, die alle regels aan zijn laars lapt en je omverblaast met zotte actie, hilarische dialogen, aangebrande humor en posterboy Ryan Reynolds. In zijn tweede grofgebekte actie-avontuur krijgt Deadpool het aan de stok met Cable, een cyborgsoldaat uit de toekomst. Zet je schrap voor een perfecte mix van droge humor, popculturele verwijzingen en gore toestanden. Oh ja, Céline Dion zorgde voor de titelsong.

Jurassic World
(nu in Netflix)

Het park is open! Tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park heeft het door John Hammond geïnspireerde themapark op Isla Nublar er bovendien een nieuwe attractie bij: de genetisch gemodificeerde hybride dinosaurus Indominus Rex. Vergeet de twee sequels op de klassieker, dit is de enige waardige opvolger op Jurassic Park. De film ademt de avontuurlijke, wonderbaarlijke en speelse stijl uit van het origineel en koos met Chris Pratt de perfecte filmster uit om ons te gidsen in dit nieuwe actierijke, spannende dino-avontuur. Nostalgische filmtrip van de bovenste plank!

Triple Frontier
(nu in Netflix)

Ben Affleck. Oscar Isaac. Garrett Hedlund. Charlie Hunnam. Pedro Pascal. Het rijtje topacteurs dat in Triple Frontier de revue passeert is indrukwekkend. Gecombineerd met een van onze favoriete regisseurs – J.C. Chandor (A Most Violent Year, Margin Call) – en een geweldige premisse – een stel Special Forces plannen een overval op een van de gevaarlijkste drugsbaronnen van de wereld.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.