12 filmtips voor het weekend (29/03 – 31/03)

Copy 0

Edge of Tomorrow
(vrijdag, vier, 20u35)

De beste Tom Cruise van de laatste jaren! Niet zozeer door de Cruiser himself, maar wel door de topregie van Doug Liman (The Bourne Identity), de verrassend straffe Emily Blunt en de originele insteek. In deze intense SF-thriller is de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken.

The Grand Budapest Hotel
(vrijdag, NPO 3, 23u05)

Excentrieke, kleurrijke en eigenzinnige komedie zoals enkel Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox en The Darjeeling Limited) ze kan maken. Niet even sterk als Moonrise Kingdom, maar The Grand Budapest Hotel zit wel opnieuw barstensvol kleine, leuke details, grappige momenten, prachtige sets, coole vertolkingen en waanzinnige kleuren. Een film die moeiteloos een smile op je gezicht tovert. Een lekkernij van een kijkervaring!

Ant-Man and the Wasp
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

De kleinste superheld van Marvel. Ant-Man is de meest onwaarschijnlijke superheld uit de gigantische Marvel-stal, maar hij levert wel de grappigste van alle Marvel-films op. De film overdondert ons met stevige actiescènes, coole gadgets, Michael Douglas én Michelle Pfeiffer (!), maar het is vooral de onweerstaanbare humor die aanstekelijk werkt en van deze prent een totaalspektakel maakt. Tel daar nog een perfect gecaste Paul Rudd en Evangeline Lilly bij en je hebt een van de betere Marvel-films.

The Man from U.N.C.L.E.
(zaterdag, één, 21u10)

Spioneren in de jaren 60. Mooie auto’s, opvallende outfits, prachtige locaties, no nonsense geheim agenten: welkom in de wereld van The Man from U.N.C.L.E.. Een sexy, avontuurlijke en stijlvolle actiefilm met massa’s knipoogjes naar James Bond. Prachtig in beeld gebracht door regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes), die een patent heeft op snelle, visueel adembenemende actiethrillers met een humoristisch tintje. De popcornfilm van het weekend!

The Great Gatsby
(zaterdag, vier, 20u25)

Baz Luhrmann heeft het weer geflikt met The Great Gatsby. De regisseur van Moulin Rouge! en Romeo + Juliet maakte van The Great Gatsby, een van de beroemdste en meest geprezen boeken uit de Amerikaanse literatuur, een bombastisch, overdadig en superluxueus kijkfestijn met Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan in de hoofdrollen, decors en kledij om bij weg te dromen en Jay-Z als huis-dj om een epische house party op te leuken. Geen wonder dat de film een Oscar won voor Beste Kostuums en Beste Decors. Niet meteen de beste Luhrmann-film, maar alleen al voor de visuele bravoure een kijkje waard.

Star Trek Beyond
(zaterdag, Q2, 20u25)

‘Hold on to something!’ J.J. Abrams besliste na twee Star Trek-films om de sleutels van de Enterprise aan Justin Lin te geven – regisseur van een pak Fast and the Furious-films – ‘to boldly go where no one has gone before’. Dat is ook letterlijk wat Lin met deze Star Trek doet. Hij overdondert ons met de meest waanzinnige actiescène uit de hele Star Trek-franchise, mept ons bijna K.O. met een opeenvolging van achtervolgingen, schietpartijen, gevechten en … euh motorstunts, en voert Idris Elba op als big baddie. Lees onze review.

The Equalizer
(zondag, vtm, 20u40)

Denzel in Man On Fire-mode! Het stelletje Avengers in de gelijknamige comicbookverfilming mag er zeker zijn, maar als je een echte ‘wreker’ wil inhuren, dan bel je toch best even Denzel Washington. De Oscarwinnaar bewees zijn wraak skills eerder al in Man On Fire. In The Equalizer meet hij zich de onaantastbare nooit aflatende Terminator-stijl aan om een onschuldige jonge prostituee te redden uit de meedogenloze handen van een legertje Russische gangsters en mensenhandelaars.

The Incredible Hulk
(nu in Play)

Bikkelharde, hondsbrutale en ronduit indrukwekkende actie in een sci-fi/actieblockbuster met Edward Norton (Fight Club), Tim Roth (Reservoir Dogs) en Liv Tyler (Armageddon). Tijdens een wetenschappelijk experiment komt wetenschapper Bruce Banner in contact met een onmenselijk hoge lading gamma-stralen, waardoor hij in snel tempo muteert tot een gigantisch en ijzersterk groen schepsel met bovenmenselijke krachten. Ondergedoken in Rio de Janeiro, probeert Banner een middel te vinden om zich te ontdoen van zijn bijzondere eigenschap. Twee zaken uit zijn verleden blijven Banner achtervolgen. Zijn liefde voor Betty en zijn vlucht voor de megalomane generaal ‘Thunderbolt’ Ross. Deze generaal ziet in Banner een perfecte oorlogsmachine en schuwt geen enkel middel om hem te pakken te krijgen.

District 9
(vanaf 31 maart in Netflix)

Afzichtelijke insectachtige buitenaardse wezens en een rauwe realistische visuele look in een originele sciencefictionfilm en één van de grote kassuccessen van 2009. Rond regisseur Neil Blomkamp bestond er begin 21ste eeuw al een tijdje een zekere buzz. Zeker na zijn Halo: Landfall kortfilm. Zijn eerste langspeelfilm, het voortreffelijke District 9, verpulverde alle verwachtingen. De film werd een onverwachte hype en schopte het zelfs tot de Oscars! Daar werd hij bovendien genomineerd voor Beste Film! Machtige SF!

Widows
(nu in à la carte in de Telenet TV-theek)

Hunger, Shame, 12 Years a Slave. Stuk voor stuk pareltjes van Steve McQueen. Niet de gelijknamige acteur, maar de intussen wereldberoemde en alom geprezen regisseur. Na het winnen van de Oscar voor 12 Years a Slave maakte McQueen een verrassende keuze voor zijn volgende project: een remake van een – in Engeland – populaire BBC-serie uit de jaren 80. Samen met Gone Girl-auteur Gillian Flynn nam hij het scenario onder handen, verzamelde een indrukwekkende cast – Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Jacki Weaver, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Carrie Coon, Jon Bernthal en Robert Duvall – en kneedde beide tot een van de beste thrillerdrama’s van de jaren 2000 met zenuwslopende momenten, fantastische twists en uitmuntende vrouwelijke vertolkingen.

Wonder Woman
(nu in Netflix)

Maak plaats, spierbundels in spandexpak, hier is Wonder Woman! Gal Gadot blies Batman en Superman al weg in Batman v Superman, maar dat bleek enkel een opwarmertje. Wonder Woman is een spectaculair, inspirerend en onvergetelijk actie-avontuur. Een mijlpaal in de filmgeschiedenis, want de eerste superheldenfilm geregisseerd door een vrouw en de eerste superheldenfilm van één van de twee comicgiganten DC en Marvel. Een kijkcijferkanon, een publiekslieveling en op handen gedragen door de critici.

Baby Driver
(vanaf 31 maart in Netflix)

Wat krijg je als je de coolness van Drive, de races van The Fast and the Furious en de fantastische soundtracks van Tarantino in een mixer gooit? Baby Driver! Eén van de hoogtepunten van het filmjaar 2017 schakelt moeiteloos tussen thriller en romantisch drama, trapt het gaspedaal in op de tonen van een supercoole soundtrack, bevat de waanzinnigste achtervolgingen en shoot-outs van de laatste decennia en schotelt ons een stel kleurrijke personages voor. Veiligheidsgordel vastgespen, zonnebril op en genieten!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.