10 filmtips voor het weekend (11/01 – 13/01)

Copy 0

The Lobster
(vrijdag, canvas, 22u10)

Vreemde, absurde, dystopische komedie van de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps) met fenomenale vertolkingen van Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly, Ben Whishaw en Léa Seydoux. In The Lobster krijgen de gasten van een groot ouderwets hotel 45 dagen de tijd om de liefde te vinden. Anders worden ze omgetoverd tot dieren. Na zijn scheiding komt David terecht in het hotel. Zo ontdekken we een aantal van de basisregels die er gelden, maar de regisseur houdt nog een heleboel verrassingen achter de hand. De film won de Jury-prijs op het Filmfestival van Cannes, het scenario werd genomineerd voor een Oscar en Farrell voor een Golden Globe.

Furious 7
(vrijdag, vtm, 20u35)

De allerlaatste van Paul Walker. Het tragische ongeluk van Paul Walker gebeurde midden in de opnameperiode voor deze zevende F&F. Met allerlei spitsvondige technologieën en de hulp van de broers van Walker werd er in schoonheid afscheid genomen van deze blonde god. Daarnaast schotelt deze zevende film ons de meest waanzinnige stunts en de grootste spierbundels voor in een rollercoaster van een actiethriller. Het resultaat: de zesde best verdienende film ooit aan de box office.

The Girl with the Dragon Tattoo
(vrijdag, vier, 20u35)

David Fincher kan bij ons niets verkeerd doen. Zelfs niet als hij een overbodige remake maakt van de wereldwijde bestseller van Stieg Larsson. Alleen al de moeite voor die fantastische begingeneriek en het ijzersterke Oscargenomineerde spel van Rooney Mara, maar natuurlijk ook voor het gedetailleerde, stijlvolle en vakkundige regiewerk van Fincher. Mikael Blomqvist is een kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millenium. Na een fout gelopen poging om een corrupte zakenman aan de schandpaal te nagelen, krijgt Blomqvist een ongewone opdracht. Grootindustrieel Henrik Vanger vraagt hem de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Maar wat hij eigenlijk vooral wil is de waarheid achterhalen over de verdwijning van zijn nichtje Harriet.

Divergent
(vrijdag, Q2, 20u35)

Girlpower! Na Katniss staat er met Tris een nieuwe heldin op. In een toekomstige wereld, waar de maatschappij onderverdeeld is in ‘factions’ – Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie – blijkt Tris afwijkend te zijn. Als ze ontdekt dat er plannen bestaan om de ‘divergents’ uit te roeien, probeert ze samen met de mysterieuze Four uit te zoeken waarom ze zo gevaarlijk zijn, voor het te laat is. Zet je schrap voor een wervelend avontuur boordevol actie, romantiek en spanning.

Avengers: Infinity War
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Superheldenextravaganza! Liefst 36 helden – schurken inbegrepen – raken verwikkeld in epische gevechten, machtige veldslagen en intergalactische oorlogen. Op je scherm wordt een waanzinnig CGI-spektakel getoverd waarin wereldsterren en oogverblindende visuele effecten hun ‘moment de gloire’ opeisen. Avengers: Infinity War is een formidabele afsluiter van een waanzinnig decennium voor Marvel. En dan moet de echte afsluiter nog volgen!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
(zaterdag, vtm, 20u25)

Veel beter dan de films die Burton de laatste jaren maakte, maar zeker niet van het niveau van Beetlejuice en Batman. Miss Peregrine bevat wel opnieuw een aantal typische Burtonmomenten van de jaren 80, met een gigantische stop-motionveldslag als absoluut hoogtepunt. Buiten Green en Jackson stelt de cast een beetje teleur, maar dit donker sprookje is zeker een bezoekje een kijkje waard. Lees snel onze review.

Manchester by the Sea
(zaterdag, BBC Two, 22u45)

Een van de grote meesterwerken van 2017. Manchester by the Sea is een hartverscheurend en beklijvend rouwdrama over verdriet, verlies en schuld. Casey Affleck wist ons al meermaals te verstommen met pareltjes van vertolkingen, maar deze keer is hij waanzinnig sterk. Zonder enige twijfel de beste vertolking van het jaar en beloond met de Oscar voor Beste Acteur. Manchester by the Sea is een film die dagenlang blijft nazinderen. Een emotionele mokerslag. Vergeet je zakdoek niet!

Romancing the Stone
(zondag, CAZ, 20u40)

Romancing the Stone is perfecte cinema voor een druilerige zondagmiddag, of in dit geval een grijze zondagavond. Romancing kan je zien als een soort Indiana Jones rip-off, maar is vooral een uitstekende mix van avontuur, actie en romantiek. Vooral met de seksuele chemistry tussen Michael Douglas en Kathleen Turner onderscheid de film zich van Indiana Jones. Voor regisseur Robert Zemeckis was het, één jaar voor Back to the Future zijn grote doorbraak. Hollywoodpopcornfilm ten top.

Gone Girl
(nu in Netflix)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

Lucy
(nu in Play)

Zijn meest recente film, Valerian and the City of a Thousand Planets, werd een megalomane flop, maar de Franse regisseur Luc Besson leverde in het verleden wel enkele gesmaakte SF-prenten af. The Fifth Element is zijn meeste gekende film, maar ook Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol was een voltreffer. Lucy is één lang entertainend, totaal over-the-top SF-spektakel. Verwacht geen baanbrekende stuff zoals Blade Runner 2049 en Arrival, maar popcornfun met dat typische Besson-sausje. Een pseudo-intellectuele actiefilm die zichzelf vooral helemaal niet serieus neemt. Pure fun!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.