10 filmtips voor het weekend (04/01 – 06/06)

Copy 0

La La Land
(vrijdag, vtm, 21u05)

Na het formidabele Whiplash verovert regisseur Damien Chazelle andermaal ons hart en onze dansbeentjes met een van de beste films van de afgelopen jaren. De film is nog geen vijf minuten bezig of je zit al zachtjes mee te dansen met een brede glimlach op je smoelwerk. Die glimlach wordt enkel groter wanneer Emma Stone en Ryan Gosling op het witte doek verschijnen. Ze vertolken namelijk de hoofdrollen in een heerlijk ouderwetse romance die wordt gekleurd door hartverwarmende momenten, aangrijpende obstakels, wonderlijke danspartijen, prachtige songs en adembenemende plaatjes. Lees snel onze volledige review.

Snowpiercer
(vrijdag, Q2, 20u35)

De trein is altijd een beetje reizen. In deze futuristische actiethriller is het zelfs de enige plek op onze planeet waar je kunt overleven. Toch als je een kaartje voor 1 ste klas hebt gekocht. In 2031 zitten we na een mislukt klimaatexperiment in een nieuwe ijstijd. De laatste overlevenden bevinden zich op een kolossale trein: de Snowpiercer. De elite regeert met ijzeren hand, maar de opstand is nakende. Eens deze losbarst, zijn we getuige van een rauwe, snoeiharde, bloederige en knettergekke strijd.

Gangster Squad
(vrijdag, vier, 22u35)

Of Gangster Squad zijn plaats zal opeisen in de eregalerij van gangsterfilms, betwijfelen we ten zeerste, maar de film bevat wel alle kenmerken van een klassieke gangsterfilm: ratelende tommyguns, een A-list cast om van te smullen, prachtige oldtimers, adembenemende kostuums, een mix van spanning, romantiek en drama, en een stel stijlvol in beeld gebrachte actiescènes. Geen topper, maar alleen al de moeite voor het schitterende duo Ryan Gosling en Emma Stone.

Millenium: Gerechtigheid
(vrijdag, NPO 3, 22u55)

Slotfilm van de gewelddadige en spannende filmtrilogie gebaseerd op de megapopulaire boeken van Stieg Larsson. Lisbeth Salander wordt zwaargewond en in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Terwijl de politie haar verdenkt van een drievoudige moord wordt ze in de pers afgeschilderd als een psychopaat en satanist. Enkel Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. In afwachting van het proces start hij eigenhandig een onderzoek naar de achtergronden van de zaak. Zo ontdekt hij een relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst.

Crazy, Stupid, Love
(zaterdag, één, 21u05)

Romantische komedie over een groep mensen die elk op hun eigen manier worstelen met de liefde, met een uitmuntende sterrencast: Ryan Gosling (Drive), Emma Stone (La La Land), Steve Carell (The 40 Year Old Virgin) en Julianne Moore (The Big Lebowski). Cal Weaver is een degelijke veertiger die denkt dat zijn huwelijk perfect is, totdat zijn vrouw Emily een scheiding aanvraagt. Cal is weer vrijgezel en voelt zich verloren. Maar dan ontmoet hij Jacob Palmer, een ware ladykiller die hem helpt de liefde en zijn mannelijkheid terug te vinden.

Minions
(zaterdag, vtm, 20u25)

Na het succes van Despicable Me stond het wel zo’n beetje in de sterren geschreven dat die vreselijke Minions hun eigen film zouden krijgen. Een verachtelijke prequel, met de stemmen van onder meer Sandra Bullock, Jon Hamm en Michael Keaton. Het verhaal van de Minions begint in de verste prehistorie, wanneer gele ééncellige organismen evolueren tot verachtelijke creaturen die de meest kwaadaardige meesters gaan dienen: van de Tyrannosaurus Rex over Napoleon Bonaparte tot de vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill.

Jupiter Ascending
(zaterdag, vier, 20u35)

De makers van The Matrix slaan opnieuw toe! Zet je schrap voor een wervelend SF-avontuur boordevol halsbrekende actiescènes en Channing Tatum en Mila Kunis in de hoofdrollen. Jupiter Jones droomt van grootste dingen, maar haar leven als poetsvrouw zit niet bepaald mee. Wanneer ze het pad kruist met een genetisch gemanipuleerde supersoldaat, merkt ze dat haar toekomst toch elders ligt. Ze blijkt de erfgename te zijn die de kracht bezit om de volledige kosmos te veranderen.

Twilight
(zaterdag, vijf, 20u25)

De tienerhype der tienerhypes. Een weerwolf, een vampier en een tienermeisje, ziehier de ingrediënten van de immens populaire tienersensatie Twilight. Gebaseerd op de bestsellers van Stephanie Meyer groeide de filmreeks, omgedoopt tot The Twilight Saga, uit tot een 5 films tellende liefdesdroom voor tienermeisjes. De reeks maakte van Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner wereldsterren en vormde de basis voor andere zogenaamde ‘young adult’ filmreeksen als The Hunger Games en Divergent. Deze eerste film is veruit de beste uit de hele reeks.

Mission: Impossible III
(zaterdag, Q2, 20u35)

Grensverleggende en suspensrijke actiethriller van J.J. Abrams met Tom Cruise die terugkeert als Ethan Hunt en Philip Seymour Hoffman in topvorm als slechterik van dienst. Ethan Hunt leeft een teruggetrokken leven met zijn toekomstige vrouw Julia, die niets weet over Ethans bestaan als geheim agent. Op een avond verliest hij tijdens een missie een van zijn trouwste agenten, maar vergaart hij ook belangrijke informatie over een mogelijke mol binnen het IMF. Zijn nieuwe missie bestaat er nu in om de aartsgevaarlijke wapenhandelaar Owen Davian te overmeesteren en de ‘Rabbit’s Foot’ te zoeken, een dodelijk wapen. Zet je schrap voor zenuwslopende momenten, dolle actie, waanzinnige stunts en volgens velen de beste Mission uit de hele reeks.

Silver Linings Playbook
(zaterdag, Vitaya, 22u20)

Onconventioneel romantisch comedy-drama, van de regisseur van I Heart Huckabees en The Fighter. De film werd genomineerd voor 8 Oscars, waaronder Beste Film en alle acteurscategorieën. Jennifer Lawrence won de Oscar voor Beste Actrice. Het leven gaat niet altijd volgens plan. Pat Solatano is door de jaren heen alles verloren: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na 8 maanden in een psychiatrische instelling, trekt hij weer in bij zijn ouders. Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen door positief te blijven en zijn vrouw terug te winnen. Als Pat de mysterieuze Tiffany ontmoet, een meisje met haar eigen problemen en verleden, wordt het leven van Pat overhoop gegooid.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.