10 filmtips voor het weekend (17/05 – 19/05)

Copy 0

A Fish Called Wanda
(vrijdag, vtm, 23u30)

Geestige heistfilm die ondertussen is uitgegroeid tot een absolute klassieker. De legendarische John Cleese schreef het scenario van deze hilarische komedies waar je van de ene knettergekke situatie in de andere terechtkomt. Het verhaal heeft misschien niet veel om het lijf, maar de vertolkingen van Cleese, Michael Paelin, Jamie Lee Curtis en vooral Kevin Kline (Oscargenomineerd) toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Critici kraakten de film af, maar het publiek omarmde hem en blijft hem schitterend vinden.

Creed
(vrijdag, vier, 20u35)

Deze spin-off van de Rocky-filmreeks laat geen enkele fan van boksfilms onberoerd. Het is een hommage aan het iconische filmpersonage Rocky met één van de beste vertolkingen ooit van Sylvester Stallone. Hij speelt deze keer de mentor van de uitmuntende Michael B. Jordan, een imposante kleerkast die van het scherm spat als een woeste stier. Ga dat zien! Wat een film!

Goldfinger
(vrijdag, Q2, 20u35)

Klassieker onder de Bondfilms met geweldige hightech snufjes (o.a. de beroemde Aston Martin DB5) die de toon zette voor alle daaropvolgende Bondfilms met Sean Connery als 007, van de regisseur van Diamonds Are Forever en Live and Let Die. De film won een Oscar voor Beste Geluidseffecten. Geheim agent 007 staat tegenover een van de beruchtste criminelen aller tijden: Auric Goldfinger. En nu moet hij al zijn charme, zijn gadgets en zijn trefzekerheid aanwenden om deze gevaarlijke misdadiger te stoppen in zijn poging om Fort Knox te overvallen en de wereldeconomie te beheersen.

The Amazing Spider-Man
(zaterdag, vtm, 20u30)

Frisse, wervelende terugkeer van een van ’s werelds populairste superhelden in een actiespektakel met Emma Stone (La La Land) en een perfect gecaste Andrew Garfield (The Social Network) als Spider-Man. Peter Parker is een teruggetrokken schooljongen die als kind door zijn ouders is verlaten en door zijn oom Ben en tante May wordt opgevoed. Samen met zijn eerste schoolliefde, Gwen Stacy, worstelt hij met liefde, verbondenheid en geheimen. Wanneer Peter een mysterieuze koffer ontdekt die van zijn vader was, gaat hij op zoek naar de reden van de verdwijning van zijn ouders. Zo maakt hij kennis met Oscorp en het lab van Dr. Curt Connors, de voormalige partner van zijn vader.

Man of Steel
(zaterdag, vier, 20u25)

Na Batman werd ook Superman stevig onder handen genomen. Het resultaat van deze heuse ‘reboot’ werd Man of Steel. Regisseur Zack Snyder, scenarist David S. Goyer en producent Christopher Nolan wilden met Man of Steel een Superman-film maken die in niets te vergelijken viel met eerdere Superman-films. De donkere toon van de film is het meest opvallende voorbeeld daarvan, maar het trio heeft ook een pak Superman-tradities overboord gegooid. Het is de eerste Superman-film van Warner Brothers zonder de wereldberoemde muziek van John Williams. Jimmy Olsen, de fotograaf van de Daily Planet, heeft geen rol in Man of Steel. Net zoals zijn aartsvijand Lex Luthor. Terwijl het in vorige films een zeer prominente rol speelde, is er in de deze film zelfs geen sprake van kryptonite. De film kan absoluut niet concurreren met de originele Superman uit 1978, maar voor Zack Snyder-fans is dit wel een episch spektakelkijkstuk.

Django Unchained
(zaterdag, Q2, 20u25)

Oscarwinnend en controversieel meesterwerk van regisseur/scenarist Quentin Tarantino met Jamie Foxx (Collateral), Christoph Waltz (Inglourious Basterds) en Leonardo DiCaprio (Inception). De film won twee Oscars: Beste Bijrol (Waltz) en Scenario. Django Unchained speelt zich af in de 19de eeuw in Jackson, Mississippi. De slavenhandel is volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Als Django bevrijd wordt door de eigenaardige premiejager Dr. King Schultz beginnen ze samen aan een zoektocht naar Django’s geliefde.

The Lobster
(zaterdag, NPO 2, 23u35)

Vreemde, absurde, dystopische komedie van de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps) met fenomenale vertolkingen van Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly, Ben Whishaw en Léa Seydoux. In The Lobster krijgen de gasten van een groot ouderwets hotel 45 dagen de tijd om de liefde te vinden. Anders worden ze omgetoverd tot dieren. Na zijn scheiding komt David terecht in het hotel. Zo ontdekken we een aantal van de basisregels die er gelden, maar de regisseur houdt nog een heleboel verrassingen achter de hand. De film won de Jury-prijs op het Filmfestival van Cannes, het scenario werd genomineerd voor een Oscar en Farrell voor een Golden Globe.

The Equalizer 2
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Barmhartige Samaritaan meets The Terminator in dit meedogenloze vervolg op de hitfilm The Equalizer met een waanzinnig koelbloedige Denzel Washington. The Equalizer 2 gaat verder waar de eerste film stopte, of beter gezegd, hij gaat veel verder. Brutale afslachtingen, meedogenloze moorden, hondsbrutale gevechten. Denzel mept, knokt, schiet en snijdt er stevig op los.

The Grey
(nu in Play)

Spannende en aangrijpende overlevingsthriller met Liam Neeson (Taken). Ottway is een beveiliger van een afgelegen olieraffinaderij in het noorden van Alaska. Hij verlangt naar de warmte van zijn huis en zijn vrouw. Als hij eindelijk in het vliegtuig naar huis zit, gaat het echter mis. Het toestel stort midden in de witte wildernis neer en slechts enkele mannen overleven de ramp. Onder hen Ottway, die blij is nog te leven maar weet dat ze allesbehalve veilig zijn. Voor hen ligt een loodzware beproeving die het uiterste van hun overlevingsdrang vraagt.

The Great Gatsby
(vanaf 18 mei in Netflix)

Baz Luhrmann heeft het weer geflikt met The Great Gatsby. De regisseur van Moulin Rouge! en Romeo + Juliet maakte van The Great Gatsby, een van de beroemdste en meest geprezen boeken uit de Amerikaanse literatuur, een bombastisch, overdadig en superluxueus kijkfestijn met Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan in de hoofdrollen, decors en kledij om bij weg te dromen en Jay-Z als huis-dj om een epische house party op te leuken. Geen wonder dat de film een Oscar won voor Beste Kostuums en Beste Decors. Niet meteen de beste Luhrmann-film, maar alleen al voor de visuele bravoure een kijkje waard.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.