10 filmtips voor het weekend (15/02 – 17/02)

Copy 0

Transformers: Age of Extinction
(vrijdag, Q2, 20u35)

Actie, gevechten, explosies, speciale effecten, spektakel! Michael Bay heeft zich nog maar eens overtroffen. De vierde Transformers-film verpulvert alle vorige Transformers-films. Van begin tot eind zit je op een rollercoaster van bombastische actiescènes, allesverwoestende robo-gevechten, spectaculaire visuele effecten en luid tierende zongebruinde topacteurs. Alles dendert in een razend tempo voorbij. Je krijgt bijna geen moment om even uit te rusten. En dat voor bijna 3 uur lang! Wow!

A Most Wanted Man
(vrijdag, NPO 3, 22u30)

De laatste van één van de beste acteurs van zijn generatie. Het vakmanschap van fotograaf-regisseur Anton Corbijn neemt met elke film toe. A Most Wanted Man is veruit zijn beste film, een intense, donkere, sfeervolle spionagethriller, gebaseerd op een boek van grootmeester John le Carrè (The Constant Gardener, Tinker Tailor Soldier Spy). Maar het is Philip Seymour Hoffman, spijtig genoeg in zijn laatste grote rol, die alles in zijn schaduw zet met een verbluffende vertolking. Een van de betere films van 2014!

Jurassic World: Fallen Kingdom
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Dino-mayhem in het kwadraat! De langverwachte, sensationele en vooral superspectaculaire verderzetting van de Jurassic Park-franchise met ‘Jurassic World’ werd een wereldwijd fenomeen. De nostalgische trip van de eerste wordt in ‘Fallen Kingdom’ nog eens netjes overgedaan, maar doorspekt met ferme dino-mayhem, een gigantische uitbrekende vulkaan en een stevige brok ‘haunted house’-horror! Laat er alvast geen twijfel over bestaan: dit is een spannend, vuurspuwend en vooral beestig actie-avontuur!

Nightcrawler
(zaterdag, BBC Two, 00u05)

De beste Jake Gyllenhaal ooit! De Amerikaanse acteur is al jaren een fenomeen. Een klasbak die steevast voor speciale projecten kiest. Deze keer speelt hij een onsympathieke, charismatische psychopaat die de Amerikaanse droom najaagt in de hedendaagse journalistiek die gedomineerd wordt door sensatie, gruwel en voyeurisme. Bereid je voor op een trip naar het duistere en donkere nachtleven van LA in deze thriller die nog dagenlang zal nazinderen. ‘Nightcrawler’ is de ‘ Taxi Driver’ van deze generatie.

Blue Valentine
(zaterdag, canvas, 22u50)

Intens, rauw en emotioneel drama, met uitmuntende vertolkingen van Ryan Gosling en Michelle Williams. Williams werd genomineerd voor de Golden Globe en de Oscar voor Beste Actrice, Gosling voor de Golden Globe voor Beste Acteur. Cindy en Dean, ooit passioneel verliefd op elkaar, zien nu na jaren samen te zijn geweest hun huwelijk langzaam uiteenvallen. Met de hoop deze situatie op te lossen besluiten zij samen een hotelkamer te boeken, waar zij terugkijken op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die zij ooit deelden.

San Andreas
(zaterdag, vier, 20u25)

Alles kapot! Nog eens zin in een ouderwetse rampenfilm? ‘San Andreas’ is jouw film! Hou je vast aan de takken van de bomen, want ‘San Andreas’ neemt je mee op een rollercoaster van waanzinnige aardbevingen, zenuwslopende momenten en halsbrekende toestanden. Gelukkig is er Dwayne ‘The Rock’ Johnson die ons uit elke penibele situatie probeert te redden. Bijrollen zijn er voor de ravissante dames Carla Gugino en Alexandra Daddario. De popcornfilm van de week!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
(zaterdag, Q2, 20u35)

‘Turtle formation!’ Raphael, Donatello, Michelangelo en Leonardo krijgen serieus wat op hun bord in ‘Out of the Shadows’ en dan hebben we het niet over pizza. Producer Michael Bay drukt zijn stempel op deze reptielenthriller waarvoor het woord ‘action-packed’ werd uitgevonden. Machtige showdowns, kletterende actie en duizelingwekkende gevechten volgen elkaar op tegen F1-snelheden. De enige rustigere momenten zijn voor Megan Fox, die je hartslag dan weer de hoogte injaagt als ze een Britney Spearsje doet.

Toy Story
(zaterdag, BBC One, 18u10)

Toy Story was een mijlpaal op het gebied van vernieuwende animatietechnieken, maar bovenal een onvergetelijk avontuur voor de hele familie, van de makers van ‘Finding Nemo’ en ‘Cars’. Regisseur John Lasseter won een Special Achievement Academy Award. De film werd genomineerd voor 3 Oscars, o.a. Beste Scenario. Toy Story laat je kennismaken met een heleboel hartverwarmende karakters, o.a. cowboy Woody en Buzz Lightyear, een futuristisch actiefiguurtje. Samen met een cast vrolijke vriendjes laat Toy Story de hele familie genieten van actie, avontuur en vele lachsalvo’s.

The Great Escape
(zondag, CAZ, 20u40)

Spectaculaire en avontuurlijke oorlogsklassieker van de regisseur van The Eagle Has Landed en The Magnificent Seven, met een absolute all-star cast: Steve McQueen (Bullitt), James Coburn (Our Man Flint), Charles Bronson (Death Wish) en Richard Attenborough (The Sand Pebbles). De film kreeg een Oscarnominatie voor beste montage en een Golden Globe nominatie voor beste film.

Se7en
(zondag, zes, 20u30)

Vraatzucht, hebzucht, luiheid, wraak, ijdelheid, lust en afgunst. Daar draait het allemaal om in deze sombere, angstaanjagende en baanbrekende serial killer thriller van topregisseur David Fincher (Fight Club, Zodiac, The Social Network) met een uitmuntende Morgan Freeman als doorwinterde inspecteur. Twee agenten zitten achter een briljante en ongrijpbare moordenaar aan die een reeks weerzinwekkende moorden orkestreert aan de hand van de zeven hoofdzonden. In een sombere, miezerige stad boordevol leed en verderf komt het tot een schokkende ontknoping waar zelfs de meest geharde kijker niet ongevoelig voor kan blijven.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.