10 filmtips voor het weekend (05/04 – 07/04)

Copy 0

The Thing
(vrijdag, één, 23u35)

De absolute aanrader van dit weekend! John Carpenter leverde begin jaren 80 een absoluut horrorpareltje af dat bijna 40 jaar later nog niets aan kracht heeft ingebouwd. Een onderzoeksteam op Antarctica wordt geconfronteerd met een ‘shape-shifting’ alien. Slaagt iemand er in om deze gruwelijke nachtmerrie te overleven? Carpenter creëert een akelig sfeertje, gooit er enkele werkelijk misselijkmakende scènes tussen en drijft de paranoia-factor met de minuut op. Doof dus die lichten, zet het geluid lekker hard en laat je overdonderen door een van de beste horrorfilms ooit!

Fruitvale Station
(vrijdag, NPO 3, 22u50)

Beklijvend en pijnlijk actueel drama met op dat moment twee ‘coming men’ in Hollywood: acteur Michael B. Jordan en regisseur Ryan Coogler. De eerste is ondertussen een wereldster door zijn machtige vertolking in Creed. De tweede zat in de regiestoel van Creed en blikte ondertussen ook al de eerste Marvelfilm rond een zwarte superheld in, namelijk Black Panther.

The Aviator
(zaterdag, één, 21u20)

Het levensverhaal van multimiljonair en visionair Howard Hughes met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Een zoveelste krachttoer van regisseur Martin Scorsese en een score van Howard Shore die opgenomen werd met het Vlaams Radio Orkest! Wanneer Hughes het familiekapitaal erft, staan er geen limieten op wat mogelijk is. Aanvankelijk stort hij zich op een carrière als regisseur in Hollywood. Met de productie van Hell’s Angels, een film over de vliegeniers tijdens de Eerste Wereldoorlog, wil hij de wereld verbazen. Maar Hughes was ook een visionair op het vlak van vliegtuigbouwkunde. Hij wilde een immens vrachtvliegtuig, de ‘Hercules’ in elkaar steken, een eigen internationale vliegtuigmaatschappij bezitten, het snelste vliegtuig in de wereld bouwen, enz. Zijn ambities werden steeds waanzinniger en ook zijn fobieën namen steeds meer de bovenhand.

The Shawshank Redemption
(zaterdag, vtm, 23u10)

Bijna geruisloos gepasseerd in de bioscoop, opgehemeld door de critici, genomineerd voor Oscars, maar pas over de jaren uitgegroeid tot één van de meest geliefde films ooit en al jarenlang de nummer 1 in de IMDb top 250. Gebaseerd op een kortverhaal van Stephen King, dat door regisseur Frank Darabont voor amper 1 dollar werd gekocht (!), vertelt The Shawshank Redemption een fantastisch verhaal, boordevol tragedie, drama en humor. De film zit barstensvol legendarische scènes, heeft met (de stem van) Morgan Freeman een fabelachtige verteller, elke rol is perfect gecast – met Tim Robbins als absoluut hoogtepunt – en de film roept alle mogelijke emoties op in 142 prachtige minuten. Wat een film!

Guardians of the Galaxy
(zaterdag, vier, 20u25)

Captain America, Thor, Hulk, Iron Man. De ‘Guardians of the Galaxy’, een bende vreemde snuiters, geeft ze allemaal het nakijken. Marvel overstelpte ons de laatste jaren met superheldenfilms, maar het is deze die er ver bovenuit steekt. Zet je schrap voor duizelingwekkende speciale effecten, spectaculaire gevechtscènes en komische, bizarre personages in een episch ruimte-avontuur. Een absolute must-see!

The Amazing Spider-Man 2
(zondag, vtm, 20u40)

Iemand die kan slingeren tussen wolkenkrabbers, boeven klist en tegelijkertijd een vriendinnetje heeft, ja die moet wel amazing zijn. In dit tweede avontuur van Spider-Man krijgen we een haast perfecte combinatie van duizelingwekkende actiescènes, een stel slechteriken waar je best geen ruzie mee zoekt en een stevige portie romantiek. Als Electro op het toneel verschijnt, moet Peter een vijand verslaan die sterker is dan hij. En dan is er ook nog zijn oude vriend Harry Osborn.

Gone Girl
(zondag, BBC Two, 23u00)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

Mamma Mia! Here We Go Again
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

‘Here We Go Again’ is het vervolg op de wereldwijde megahit ‘Mamma Mia! The Movie’ en overdondert je woonkamer opnieuw met een uitbundige en opwekkende kijkervaring opgebouwd rond een dozijn ABBA-klassiekers én met een uitmuntende en indrukwekkende sterrencast: Streep, Brosnan, Seyfried, Firth, Skarsgaard en Lily James als nieuwkomer. Tien jaar na het wereldwijde succes van ‘Mamma Mia! The Movie’ keren we terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical, maar met evenveel zangpartijen, romantiek en drama.

Toy Story
(nu in Play)

Toy Story was een mijlpaal op het gebied van vernieuwende animatietechnieken, maar bovenal een onvergetelijk avontuur voor de hele familie, van de makers van Finding Nemo en Cars. Regisseur John Lasseter won een Special Achievement Academy Award. De film werd genomineerd voor 3 Oscars, o.a. Beste Scenario. Toy Story laat je kennismaken met een heleboel hartverwarmende karakters, o.a. cowboy Woody en Buzz Lightyear, een futuristisch actiefiguurtje. Samen met een cast vrolijke vriendjes laat Toy Story de hele familie genieten van actie, avontuur en vele lachsalvo’s.

Spider-Man: Homecoming
(nu in Netflix)

De coolste superheld van allemaal. Spider-Man veranderde de laatste jaren sneller van acteur dan van onderbroek, maar de casting van de jonge Brit Tom Holland is een absoluut schot in de roos. Hij ging lopen met de beste scènes van Captain America: Civil War en zijn eerste eigen avontuur zit boordevol waanzinnige actie, zotte stunts, gekke toestanden en vooral zeer veel fun. Het plezier druipt er echt van af. Kan ook niet anders als je mentor Tony Stark/Iron Man is.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.